Waarom is geleidelijk afbouwen beter?

Geleidelijk en hyperbolisch afbouwen heeft meerdere voordelen. Bekijk onderstaande video voor een toelichting.

Kleine kans op een relapse

Minimaliseert de onttrekkingsverschijnselen

Hogere kans op succesvol verlagen/stoppen medicatiegebruik

Project Tapering

Met Taperingstrips kunt u het tempo van uw afbouw over de loop van de tijd regelen en kunt u de medicatie geleidelijker, gemakkelijker en veiliger afbouwen dan mogelijk is met de momenteel beschikbare standaarddoseringen. Hierdoor worden onttrekkingsverschijnselen tot een minimum beperkt.

u

Wat

In een Taperingstrip is de medicatie verpakt in een zakje dat dagelijks ingenomen dient te worden. Ieder zakje is genummerd en heeft dezelfde of een iets lagere dosering dan de dag ervoor. Zo wordt er geleidelijk afgebouwd.

p

Hoe

Taperingstrips zijn medicatiestrips (medicatierollen) van 28 dagen per rol en de patiënt kan één of meerdere rollen gebruiken om de medicatie af te bouwen. Het tempo van afbouwen kan door de patiënt zelf gereguleerd worden. De dosering en datum zijn geprint op ieder zakje zodat de patiënt het afbouwtraject kan monitoren.

Voor wie

Taperingstrips zijn ontwikkeld voor patiënten voor wie het afbouwen van medicijnen niet mogelijk is met de geregistreerde doseringen. Er wordt een oplossing voor het afbouwprobleem geboden. Zie ook de lijst met de beschikbare medicijnen in Taperingstrips.